Reisadvies Oostenrijk

Reisadvies Oostenrijk

Laatst gewijzigd op: 29-09-2021 | Nog steeds geldig op: 25-10-2021

De kleurcode voor Oostenrijk is geel. Er gelden inreisvoorwaarden vanwege corona. Bij terugkeer vanuit Oostenrijk naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien. Lees wat dit voor u betekent.

Heenreis naar Oostenrijk

 • U kunt met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) naar Oostenrijk reizen als:
 • U bent volledig gevaccineerd met 2 vaccinaties. Direct na de 2e vaccinatie wordt u als volledig gevaccineerd gezien, of;
 • U heeft het Janssen-vaccin 22 dagen of langer geleden gehad, of;
 • U bent hersteld van corona en u heeft 1 vaccinatie gehad. In dit geval moet u een positieve PCR-test laten zien die minstens 21 dagen voor uw 1e vaccinatie is afgenomen. U heeft de 1e vaccinatie niet langer dan 360 dagen geleden gekregen, of;
 • U kunt een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 72 uur bij aankomst of een negatieve antigeentest niet ouder dan 48 uur bij aankomst, of;
 • U heeft een medische verklaring waaruit blijkt dat u in de 180 dagen voor uw aankomst met corona besmet bent geweest. De verklaring kan pas 14 dagen na de eerste verschijnselen van de besmetting afgegeven worden. In de verklaring moet staan dat u niet langer een infectierisico bent op basis van onderzoek door een medisch laboratorium.
 • Als u aan één van bovenstaande voorwaarden voldoet, hoeft u niet in quarantaine.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden om Oostenrijk in te reizen.
 • Let op: in Wenen moeten ook kinderen van 6 tot 12 jaar in sommige gevallen aan coronavoorwaarden voldoen. Kijk voor meer informatie in de rubriek 'Coronavirus'.
 • Als u niet aan één van deze voorwaarden voldoet, moet u uw reis aanmelden bij het Oostenrijkse ministerie van Gezondheid. U moet dan bij aankomst in Oostenrijk binnen 24 uur een PCR- of antigeentest doen. De kosten zijn voor eigen rekening.
 • Neem een FFP2-masker mee. Iedereen moet verplicht een FFP2 masker dragen in supermarkten, apotheken en het openbaar vervoer.

Coronabewijs

Terugreis naar Nederland

Meer informatie

 • Lees verder voor het volledige reisadvies van Oostenrijk.

Download de kaart (PDF, 329 kB)

Kaart bij reisadvies Oostenrijk
Kaart bij reisadvies Oostenrijk

RIVM · Reisadvies Oostenrijk en COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt reisadviezen om Nederlanders die naar Oostenrijk willen reizen goed te informeren over de veiligheidssituatie op een bestemming. Het ministerie van VWS adviseert, op basis van de analyses van het RIVM, het ministerie van Buitenlandse Zaken op het gebied van risico's voor de gezondheid van reizigers en de risico's voor de volksgezondheid in Nederland.

Hoe het in Oostenrijk staat met de verspreiding van het coronavirus SARS-CoV-2 is een belangrijk onderdeel van dit advies.

Reisadvies Oostenrijk RIVM
Logo RIVM

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Oostenrijk?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Oostenrijk op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Oostenrijk voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Oostenrijk?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Oostenrijk.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Oostenrijk?

Lees hier meer over Oostenrijk en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Oostenrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken, RIVM

© 2021 · De Camping Centrale · De Camping Centrale (website) · TUBS, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons (kaarten) · Alle rechten voorbehouden. · sitemap